Wat merk je tijdens en na een Access Bars® sessie?      

Dit is voor iedereen anders. De meeste voelen iets gebeuren in hun lijf. Slapende voeten, bewegende vingers, tintelende armen of bijvoorbeeld druk in het hoofd. Een enkele keer ontstaat er hoofdpijn. Ook zijn er mensen die in slaap vallen. De meeste mensen voelen zich na de behandeling ontspannen. Ook zijn er mensen die ‘s avondss een behandeling willen ontvangen, omdat ze anders niet kunnen slapen van de energie. De meeste mensen geven aan dat zij in de dagen na de behandeling meer rust in hun hoofd ervaren, ze beter slapen en zich energieker voelen. Ook gaan ze soepeler om met situaties die ze eerst lastig vonden. Als je niet direct iets merkt kan het heel goed zijn dat je na twee of drie weken ineens merkt dat je toch meer ontspanning ervaart.

Voor wie helpt Access Bars?

Het laten lopen van de Bars is goed voor iedereen die kan en wil stil liggen voor de behandeling. Ook baby’s, kinderen, mensen met een pacemaker of zwangere vrouwen kunnen voordeel hebben bij een behandeling. Overleg bij twijfel altijd met je arts. 

Welke klachten kunnen verminderen door Acces Bars®?

– Stress/burn-out          
– Examenstress                
– Onzekerheid                   
– Concentratiegebrek
– Slapeloosheid
– ADHD klachten
– Zwangerschapsklachten

De wetenschap

De wetenschap laat zien dat Access Bars hersengolven verandert en lichaamscellen stimuleert om hun natuurlijke vorm aan te nemen. Door de verandering van de hersengolven (naar Theta) is het voor jou mogelijk om wijzigingen aan te brengen in vastgezette patronen en emoties. 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.jpg
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.gif

Moet ik vertellen waarom ik voor een behandeling kies? 

Niets moet. De energie doet wat het moet doen tijdens de behandeling. Als je mij vertelt wat je graag wilt loslaten, kan ik extra aandacht besteden aan bepaalde energiepunten. 

Worden mensen emotioneel tijdens een behandeling?

Dat kan. Dit hoeft echter nog niet gelijk bij de eerste sessie te gebeuren. De meeste mensen ervaren een rustig gevoel en merken vaak niet dat zij emoties, conditioneringen etc. loslaten. Vaak ervaren zij pas later dat ‘problemen’ minder zwaar voelen of zijn verdwenen.

Hoe vaak doe je een behandeling Access Bars?

Herhaling zorgt er voor dat je de voordelen van de behandeling vasthoudt. Maar of je voor een herhaling gaat en hoe snel achter elkaar moet iedereen voor zichzelf weten. Wat vind jij prettig? Sinds mijn kennismaking met Access Bars® wil ik wel dagelijks een behandeling ondergaan. Elk lichaam is anders, kies alleen wat goed voelt. Er zijn mensen die kiezen voor een wekelijkse of maandelijkse behandeling. En zijn er ook die terugkomen als zij zich weer onrustig gaan voelen of als hun klachten weer terugkomen. Mensen met een burn-out of veel klachten, ervaren de eerste keer vaak kort resultaat of ervaren weinig/geen resultaat. Zij hebben baat bij meerdere behandelingen in relatief korte tijd.

Hoe lang duurt een Access Bars sessie?

Een behandeling varieert van 30 tot 90 minuten, Bij kinderen duurt een behandeling vaak korter. Mijn ervaring is dat studenten en volwassenen het beste ontspannen bij een sessie van minimaal 60 minuten.

Helpt Access Bars bij mentale of psychologische problemen?

Er zijn behandelaars waarbij mensen aangeven dat zij na verloop van tijd hun medicijnen vergeten omdat zij zich beter voelen. Overleg altijd met je arts voordat je stopt met medicijnen. 

Medicijnen en Access Bars

Medicijnen kunnen de werking van Access Bars verminderen waardoor er minder resultaat merkbaar is. Door de behandeling verminderen vaak de bijwerkingen van medicijnen of nemen klachten af waardoor minder/geen medicijnen nodig zijn. Stop nooit zonder overleg met een arts met medicijnen als je je beter voelt door de Access Bars. 

Wat moet ik aan of waar moet ik rekening mee houden?

Je mag aantrekken waar jij je prettig in voelt. In het begin raak ik je handen en je voeten even aan. Daarna ga ik verder op alleen je hoofd. Er zijn mensen die het daarom prettig vinden om voor de behandeling schone sokken aan te trekken.

Zit er een negatief effect aan Access Bars?

Nee. Er zijn geen risico’s aan een behandeling. In het slechtste geval merk je geen effect of wil je juist vaker een behandeling bij mij ondergaan.